Communicatie blog.

Communicatie blog – BV Nederland, regelingen en te veel succes, in de race ECB en NIMA, goed nieuws in de zorg en mondkapjes humor

BV Nederland en communicatie van regelingen

Staatsecretaris Hans Vijlbrief – MINF( ministerie van Financiën) laat weten dat het eerste doel van de BIK regeling ( BIK = Baangerelateerde Investeringskorting) niet het creëren van banen is maar investeren. Komende twee jaar wordt er € 4 miljard euro vrijgemaakt voor deze tijdelijke crisismaatregel.

Als investeren het doel is en niet banen, waarom dan niet gewoon het beestje bij de naam noemen? Bijvoorbeeld: CMIK = Crisis Maatregel Investering Korting of IK2021 = Investeringskorting 2020-2021. Beste Hans, doel in de naam, reden in de naam en voor wie dat handig vindt ook tijdspad. Zo simpel kan het zijn.


Subsidieloket gesloten

Of wat te denken van het subsidieloket voor nieuwe elektrische auto’s voor particulieren ? Deze regeling is zo een succes, dat deze tot 1 januari 2021 dicht gaat. Te veel succes om bij te dragen aan het Klimaatakkoord, verduurzaming, milieu kan dus kennelijk ook. Laten woningeigenaren nu ook die mening hebben als gaat om de investering van tienduizenden euro’s in verband met “de verduurzaming en van het gas af ”. Of kijk naar het zakelijke Tesla succes. Alleen zijn we nu verbaasd dat e.e.a. voor particulieren niet toereikend is en budget binnen 1 week al haar plafond heeft bereikt?

Te veel succes elektrisch rijden dus op weg naar Timmermans

De regels van het subsidieloket worden tijdens het spel al weer gewijzigd, waarmee het onbetrouwbaarheidsgevoel wordt bevestigd, beste staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven. Misschien een telefoontje naar Frans Timmersmans of hij ergens nog wat euro’s kan lospeuteren bij de EU Transitiefonds (€ 1000 miljard zie eerdere communicatie blog Communicatie Expert over grote EU geld ) om nu dit succes voort te zetten? Immers ook Europa verwacht van Nederland dat zij haar bijdrage levert en om daar te komen moet de EU dan nu maar bijspringen. Nederlanders verwachten nu eenmaal ook van haar Overheid dat zij het goed voor hen regelt, dus succes met bellen. En anders je collega Sigrid Kaag laten bellen, die weet het vast nog wel een diplomatieke (EU) oplossing? Kijk daar wordt je als Nederlander weer blij van.

Je mag mij ook het nummer van onze minister Wopke Hoekstra geven of volg een 1 : 1 Masterclass bij Communicatie-expert, misschien krijgen wij het met elkaar wel duidelijk hoe je de kosten voor de burger kunt verlagen ?


In goed overleg onenigheid over tijdelijke werklocatie Tweede Kamer

In goed overleg onenigheid tussen de Tweede Kamer voorzitter Khadija Arib en staatssecretaris Raymond Knops, Binnenlandse Zaken en Koninklijke Relaties. Waar het concreet op neer komt ? Er is al € 160 miljoen euro verbouwd aan het nieuwe onderkomen voor de Kamerleden i.v.m. de geplande renovatie van het Binnenhof. De Tweede Kamer – Arib- vindt het voormalige pand van Buitenlandse Zaken- welke september 2021 in gebruik zou worden genomen – niet Coronaproof. Ook voldoet het niet aan de veiligheidseisen om hun werk te kunnen doen.

Huisvestingskosten per persoon renovatie Binnenhof
Renovatie zou 5 jaar duren, kosten € 500.000.000,= (half miljard). Inmiddels is er al voor 5 jaar € 160 miljoen verbouwd aan dit tijdelijke pand. Dit komt neer op zo’n slordige € 2,66 miljoen euro per maand ( € 160 miljoen : 60 maanden). Uitgaande van max. 1.000 personen aan het Binnenhof, komt dat neer op zo’n € 2.660 per persoon per maand om tijdelijk te kunnen huisvesten + de renovatiekosten daarbij opgeteld nog eens een slordige € 100.000 per persoon per maand
( € 500.000.000 : 1.000 werkzame personen : 60 maanden ) en natuurlijk behoud van een prachtig pand. Ergens nog een laatje EU subsidie voor een dergelijk pand voor handen? Komt er wat naar Nederland terug van al die EU-afdrachten…en € 102.660,= per persoon per maand. Voor slechts € 3,31 per EU-burger - 340 miljoen EU-burgers volgens portal van de ECB – een symbolisch bedrag.


Thuiswerken de norm en Coronabestendig

Wetende dat met Corona thuiswerken zoveel mogelijk de norm is die door deze zelfde personen van het Binnenhof aan andere Nederlanders wordt gevraagd, zou je kunnen afvragen wat dan het probleem is….van iedereen worden offers gevraagd. En over die € 160 miljoen ( € 9,41 per inwoner van Nederland uitgaande 17 miljoen) komen we ook wel weer heen niet waar? Daar valt die thuiswerkvergoeding van bijna € 44 miljoen euro als blijk voor waardering voor alle ambtenaren bij in het niet. Liever de beloning ?

Nederlander in de race voor Europese topfunctie
Onze huidige directeur van De Nederlandse Bank, Frank Elderson, is vanuit de Eurogroep naar voren geschoven voor een Europese topfunctie bij de ECB ( Europese Centrale Bank). Indien hij de laatste ronde doorkomt, komt hij in het “zes koppige” bestuur en wordt hij nieuwe collega van Christine Lagarde van de ECB. Communicatie-expert blogte al eerder over Frank die BV Nederland vertegenwoordigd en over de ECB. Gefeliciteerd Frank dat je weer een stap verder bent !


Diploma en in de race bij NIMA

Even een zijsprongetje…. zoonlief heeft van de week zijn tweede diploma op school opgehaald en ook Communicatie-expert oprichtster Diana Stroeven is momenteel in de race, en wel voor een internationale persoonstitel bij het NIMA, het Nederlandse Instituut voor Marketing. De laatste zaken zoals referentenonderzoek, diplomascreening en accreditatie zijn inmiddels doorgekomen, dus eigenlijk nu al reden voor een klein, gepast feestje. Op het toegestuurde screeningformulier voor een prachtige marketing persoonstitel stond helaas geen logo of ander iets dat duidde dat dit van NIMA afkomstig is. Tijd dat NIMA ook zelf eens kritisch intern kijkt naar haar communicatie en marketing.  De leerling heeft het haar meester laten weten, ze hebben de (bedrijf)gegevens.

Almeerse wethouder zet positief in

Verder nog positief nieuws vanuit Almere, wethouder Bosch, die de zaak aangaande ons gezin onderhanden heeft i.v.m. onze onderwijsnachtmerrie en ervaringen met het voortgezet onderwijs in de Gemeente Almere. In een interview met Almere Deze week (week 41) geeft zij aan dat zij kansen ziet om efficiënter te werken, zonder met de botte bijl te hoeven hakken en dat dit ook nog eens positief kan uitpakken. Goed om te zien dat de wethouder naar aanleiding van ons schrijven, ons persoonlijke Onderwijs OPPverhaal op deze website ( beveiligd met wachtwoord) en het intellectueel eigendom van Communicatie-expert haar inzichten bijstelt en graag positieve stappen wil maken. Daarvoor is ze bij Communicatie-expert aan het juiste adres, communicatie maakt het positieve verschil.

Corona zorgt voor goed nieuws, zelfs in de zorg

Post NL heeft vanwege Corona zulke goede zaken gedaan dat ze weer dividend gaat uitkeren en werknemers een eenmalige coronabonus van € 250 krijgen. Beiden krijgen dus een extraatje van PostNL, overigens onder vrouwelijk bestuurder. Zo kan het dus ook.

Meer goed nieuws voor een gezonder Nederland, de goede doelen Reumafonds, Hartstichting en het Longfonds bundelen hun krachten en gaan gezamenlijk collecteren. Vanwege Corona lopen de fondsen bij elkaar nu al zo’n € 8 miljoen euro mis, waarvan ze binnenkort alsnog een flink bedrag hopen op te halen. Lekker efficiënt en minder inzet van vrijwilligers nodig, wat de kans op Corona verkleind. Verder positief, er is overeenstemming over de verdeelsleutel van de opbrengst. Communicatie-expert heeft nog een tip voor de fondsen, de directie gaat veelal ook nogal met een aardig salaris naar huis, wellicht dat zij ook daarin krachten kunnen bundelen, opdat ook hier meer van de gecollecteerde euro ten goede komt aan het goede doel waar aangegeven wordt ? En onderschat ook niet de negatieve rente op de gevulde bankrekeningen van de goede doelen, waarover Communicatie-expert al eerder blogte.

Meer goed nieuws in de zorg door verleggen focus
Sjaak Wijma van het Zorginstituut Nederland geeft aan dat de zorgkosten voor ons als Nederlanders de verkeerde kant opgaat en dat er kritischer gekeken gaat worden naar onzinnige zorg. Het schrappen van dit type zorg, zal volgens Sjaak een feest voor patiënten worden. Een 2 persoonshuishouden is al gauw € 4.370,= per jaar aan zorgkosten kwijt. Oftewel de eerste paar maanden per jaar werk je met een modaal inkomen om je zorgkosten te kunnen betalen. Met deze omslag in benadering gaan de zorgkosten naar beneden, artsen kunnen efficiënter worden ingezet, capaciteit gaat daarmee omhoog en het vraagt van de patiënt minder tijd en inspanningen. Klinkt goed!

Nu ligt de focus op teveel op dure medicijnen vergoed krijgen in de basisverzekering, maar kosten schrappen krijgen dus voortaan meer aandacht, HOERA !!!! We krijgen oog voor het op orde brengen van het huishoudboekje. Niets voor niets heeft Communicatie-expert de website huishoudmanagement opgezet.

Sjaak, graag dan ook gelijk even het menselijke leed voortvloeiend uit de gezondheidszorg en/of het leveren van kwaliteit en communicatie meenemen en er ligt een driedubbel win-win situatie en efficiency slag. Net als wat de goede doelen al doen. Kosten omlaag, kwaliteit omhoog en minder leed. Zie daar missie van Communicatie-expert een leuker, vriendelijker en betaalbaarder Nederland. Sjaak, lees ook even de praktijk ervaringen van ons gezin en doe er je voordeel mee en …. bovenal succes!


Gefeliciteerd, je hebt je door mijn blog geworsteld. BV Nederland had een productief weekje.
Als beloning nog even wat mondkapjes humor :

1. Als overvaller hoef je nu niet meer om te kleden, je kunt met je mondkapje op gelijk aan het werk ;

2. Gordon heeft Corona en is overvallen, vindt nu de juiste dader nog maar eens met al die positieve Coronatests ;

3. Je hoeft niet langer onzeker te zijn over je uiterlijk, iedereen ziet er met een mondkapje of masker niet uit.

4. Wist je dat als je het als leerling goed wilt doen met een mondkapje, je dan in ieder lokaal dat je bezoekt en nieuw mondkapje zou moeten gebruiken? Dus voortaan een stapel mondkapjes mee in je rugtas en je schoolboeken thuis.

5. Met een mondkapje zijn ook nudisten niet langer poedelnaakt ;

6. Speciaal voor mannen. Al eens geprobeerd om een mondkapje om je balzak te doen? Zo weet je zeker dat je altijd een mondkapje op zak hebt.

7. Speciaal voor vrouwen. Probeer het mondkapje niet op je poes te doen. Het mondkapje mag namelijk niet nat worden.

8. Weet jij inmiddels wat de binnen of de buitenzijde van het disposable mondkapje is? Zelfs bij de versie met neusstang is deze tweezijdig te gebruiken, maar welke zijde… tja, ‘k blijf blond…

Meer Corona humor uit Communicatie blogs:  Coronahumor, lachen om Covid-19 - Coronahumor en positiviteit op Koningsdag - Coronahumor op Moederdag of Coronahumor Tweede Golf op komst


#leefnuengeniet

10-10-2020

Communicatie blog – BV Nederland, regelingen en te veel succes, in de race ECB en NIMA, goed nieuws in de zorg en mondkapjes humor

BV Nederland en communicatie van regelingen

Staatsecretaris Hans Vijlbrief – MINF( ministerie van Financiën) laat weten dat het eerste doel van de BIK regeling ( BIK = Baangerelateerde Investeringskorting) niet het creëren van banen is maar investeren. Komende twee jaar wordt er € 4 miljard euro vrijgemaakt voor deze tijdelijke crisismaatregel.

Als investeren het doel is en niet banen, waarom dan niet gewoon het beestje bij de naam noemen? Bijvoorbeeld: CMIK = Crisis Maatregel Investering Korting of IK2021 = Investeringskorting 2020-2021. Beste Hans, doel in de naam, reden in de naam en voor wie dat handig vindt ook tijdspad. Zo simpel kan het zijn.


Subsidieloket gesloten

Of wat te denken van het subsidieloket voor nieuwe elektrische auto’s voor particulieren ? Deze regeling is zo een succes, dat deze tot 1 januari 2021 dicht gaat. Te veel succes om bij te dragen aan het Klimaatakkoord, verduurzaming, milieu kan dus kennelijk ook. Laten woningeigenaren nu ook die mening hebben als gaat om de investering van tienduizenden euro’s in verband met “de verduurzaming en van het gas af ”. Of kijk naar het zakelijke Tesla succes. Alleen zijn we nu verbaasd dat e.e.a. voor particulieren niet toereikend is en budget binnen 1 week al haar plafond heeft bereikt?

Te veel succes elektrisch rijden dus op weg naar Timmermans

De regels van het subsidieloket worden tijdens het spel al weer gewijzigd, waarmee het onbetrouwbaarheidsgevoel wordt bevestigd, beste staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven. Misschien een telefoontje naar Frans Timmersmans of hij ergens nog wat euro’s kan lospeuteren bij de EU Transitiefonds (€ 1000 miljard zie eerdere communicatie blog Communicatie Expert over grote EU geld ) om nu dit succes voort te zetten? Immers ook Europa verwacht van Nederland dat zij haar bijdrage levert en om daar te komen moet de EU dan nu maar bijspringen. Nederlanders verwachten nu eenmaal ook van haar Overheid dat zij het goed voor hen regelt, dus succes met bellen. En anders je collega Sigrid Kaag laten bellen, die weet het vast nog wel een diplomatieke (EU) oplossing? Kijk daar wordt je als Nederlander weer blij van.

Je mag mij ook het nummer van onze minister Wopke Hoekstra geven of volg een 1 : 1 Masterclass bij Communicatie-expert, misschien krijgen wij het met elkaar wel duidelijk hoe je de kosten voor de burger kunt verlagen ?


In goed overleg onenigheid over tijdelijke werklocatie Tweede Kamer

In goed overleg onenigheid tussen de Tweede Kamer voorzitter Khadija Arib en staatssecretaris Raymond Knops, Binnenlandse Zaken en Koninklijke Relaties. Waar het concreet op neer komt ? Er is al € 160 miljoen euro verbouwd aan het nieuwe onderkomen voor de Kamerleden i.v.m. de geplande renovatie van het Binnenhof. De Tweede Kamer – Arib- vindt het voormalige pand van Buitenlandse Zaken- welke september 2021 in gebruik zou worden genomen – niet Coronaproof. Ook voldoet het niet aan de veiligheidseisen om hun werk te kunnen doen.

Huisvestingskosten per persoon renovatie Binnenhof
Renovatie zou 5 jaar duren, kosten € 500.000.000,= (half miljard). Inmiddels is er al voor 5 jaar € 160 miljoen verbouwd aan dit tijdelijke pand. Dit komt neer op zo’n slordige € 2,66 miljoen euro per maand ( € 160 miljoen : 60 maanden). Uitgaande van max. 1.000 personen aan het Binnenhof, komt dat neer op zo’n € 2.660 per persoon per maand om tijdelijk te kunnen huisvesten + de renovatiekosten daarbij opgeteld nog eens een slordige € 100.000 per persoon per maand
( € 500.000.000 : 1.000 werkzame personen : 60 maanden ) en natuurlijk behoud van een prachtig pand. Ergens nog een laatje EU subsidie voor een dergelijk pand voor handen? Komt er wat naar Nederland terug van al die EU-afdrachten…en € 102.660,= per persoon per maand. Voor slechts € 3,31 per EU-burger - 340 miljoen EU-burgers volgens portal van de ECB – een symbolisch bedrag.


Thuiswerken de norm en Coronabestendig

Wetende dat met Corona thuiswerken zoveel mogelijk de norm is die door deze zelfde personen van het Binnenhof aan andere Nederlanders wordt gevraagd, zou je kunnen afvragen wat dan het probleem is….van iedereen worden offers gevraagd. En over die € 160 miljoen ( € 9,41 per inwoner van Nederland uitgaande 17 miljoen) komen we ook wel weer heen niet waar? Daar valt die thuiswerkvergoeding van bijna € 44 miljoen euro als blijk voor waardering voor alle ambtenaren bij in het niet. Liever de beloning ?

Nederlander in de race voor Europese topfunctie
Onze huidige directeur van De Nederlandse Bank, Frank Elderson, is vanuit de Eurogroep naar voren geschoven voor een Europese topfunctie bij de ECB ( Europese Centrale Bank). Indien hij de laatste ronde doorkomt, komt hij in het “zes koppige” bestuur en wordt hij nieuwe collega van Christine Lagarde van de ECB. Communicatie-expert blogte al eerder over Frank die BV Nederland vertegenwoordigd en over de ECB. Gefeliciteerd Frank dat je weer een stap verder bent !


Diploma en in de race bij NIMA

Even een zijsprongetje…. zoonlief heeft van de week zijn tweede diploma op school opgehaald en ook Communicatie-expert oprichtster Diana Stroeven is momenteel in de race, en wel voor een internationale persoonstitel bij het NIMA, het Nederlandse Instituut voor Marketing. De laatste zaken zoals referentenonderzoek, diplomascreening en accreditatie zijn inmiddels doorgekomen, dus eigenlijk nu al reden voor een klein, gepast feestje. Op het toegestuurde screeningformulier voor een prachtige marketing persoonstitel stond helaas geen logo of ander iets dat duidde dat dit van NIMA afkomstig is. Tijd dat NIMA ook zelf eens kritisch intern kijkt naar haar communicatie en marketing.  De leerling heeft het haar meester laten weten, ze hebben de (bedrijf)gegevens.

Almeerse wethouder zet positief in

Verder nog positief nieuws vanuit Almere, wethouder Bosch, die de zaak aangaande ons gezin onderhanden heeft i.v.m. onze onderwijsnachtmerrie en ervaringen met het voortgezet onderwijs in de Gemeente Almere. In een interview met Almere Deze week (week 41) geeft zij aan dat zij kansen ziet om efficiënter te werken, zonder met de botte bijl te hoeven hakken en dat dit ook nog eens positief kan uitpakken. Goed om te zien dat de wethouder naar aanleiding van ons schrijven, ons persoonlijke Onderwijs OPPverhaal op deze website ( beveiligd met wachtwoord) en het intellectueel eigendom van Communicatie-expert haar inzichten bijstelt en graag positieve stappen wil maken. Daarvoor is ze bij Communicatie-expert aan het juiste adres, communicatie maakt het positieve verschil.

Corona zorgt voor goed nieuws, zelfs in de zorg

Post NL heeft vanwege Corona zulke goede zaken gedaan dat ze weer dividend gaat uitkeren en werknemers een eenmalige coronabonus van € 250 krijgen. Beiden krijgen dus een extraatje van PostNL, overigens onder vrouwelijk bestuurder. Zo kan het dus ook.

Meer goed nieuws voor een gezonder Nederland, de goede doelen Reumafonds, Hartstichting en het Longfonds bundelen hun krachten en gaan gezamenlijk collecteren. Vanwege Corona lopen de fondsen bij elkaar nu al zo’n € 8 miljoen euro mis, waarvan ze binnenkort alsnog een flink bedrag hopen op te halen. Lekker efficiënt en minder inzet van vrijwilligers nodig, wat de kans op Corona verkleind. Verder positief, er is overeenstemming over de verdeelsleutel van de opbrengst. Communicatie-expert heeft nog een tip voor de fondsen, de directie gaat veelal ook nogal met een aardig salaris naar huis, wellicht dat zij ook daarin krachten kunnen bundelen, opdat ook hier meer van de gecollecteerde euro ten goede komt aan het goede doel waar aangegeven wordt ? En onderschat ook niet de negatieve rente op de gevulde bankrekeningen van de goede doelen, waarover Communicatie-expert al eerder blogte.

Meer goed nieuws in de zorg door verleggen focus
Sjaak Wijma van het Zorginstituut Nederland geeft aan dat de zorgkosten voor ons als Nederlanders de verkeerde kant opgaat en dat er kritischer gekeken gaat worden naar onzinnige zorg. Het schrappen van dit type zorg, zal volgens Sjaak een feest voor patiënten worden. Een 2 persoonshuishouden is al gauw € 4.370,= per jaar aan zorgkosten kwijt. Oftewel de eerste paar maanden per jaar werk je met een modaal inkomen om je zorgkosten te kunnen betalen. Met deze omslag in benadering gaan de zorgkosten naar beneden, artsen kunnen efficiënter worden ingezet, capaciteit gaat daarmee omhoog en het vraagt van de patiënt minder tijd en inspanningen. Klinkt goed!

Nu ligt de focus op teveel op dure medicijnen vergoed krijgen in de basisverzekering, maar kosten schrappen krijgen dus voortaan meer aandacht, HOERA !!!! We krijgen oog voor het op orde brengen van het huishoudboekje. Niets voor niets heeft Communicatie-expert de website huishoudmanagement opgezet.

Sjaak, graag dan ook gelijk even het menselijke leed voortvloeiend uit de gezondheidszorg en/of het leveren van kwaliteit en communicatie meenemen en er ligt een driedubbel win-win situatie en efficiency slag. Net als wat de goede doelen al doen. Kosten omlaag, kwaliteit omhoog en minder leed. Zie daar missie van Communicatie-expert een leuker, vriendelijker en betaalbaarder Nederland. Sjaak, lees ook even de praktijk ervaringen van ons gezin en doe er je voordeel mee en …. bovenal succes!


Gefeliciteerd, je hebt je door mijn blog geworsteld. BV Nederland had een productief weekje.
Als beloning nog even wat mondkapjes humor :

1. Als overvaller hoef je nu niet meer om te kleden, je kunt met je mondkapje op gelijk aan het werk ;

2. Gordon heeft Corona en is overvallen, vindt nu de juiste dader nog maar eens met al die positieve Coronatests ;

3. Je hoeft niet langer onzeker te zijn over je uiterlijk, iedereen ziet er met een mondkapje of masker niet uit.

4. Wist je dat als je het als leerling goed wilt doen met een mondkapje, je dan in ieder lokaal dat je bezoekt en nieuw mondkapje zou moeten gebruiken? Dus voortaan een stapel mondkapjes mee in je rugtas en je schoolboeken thuis.

5. Met een mondkapje zijn ook nudisten niet langer poedelnaakt ;

6. Speciaal voor mannen. Al eens geprobeerd om een mondkapje om je balzak te doen? Zo weet je zeker dat je altijd een mondkapje op zak hebt.

7. Speciaal voor vrouwen. Probeer het mondkapje niet op je poes te doen. Het mondkapje mag namelijk niet nat worden.

8. Weet jij inmiddels wat de binnen of de buitenzijde van het disposable mondkapje is? Zelfs bij de versie met neusstang is deze tweezijdig te gebruiken, maar welke zijde… tja, ‘k blijf blond…

Meer Corona humor uit Communicatie blogs:  Coronahumor, lachen om Covid-19 - Coronahumor en positiviteit op Koningsdag - Coronahumor op Moederdag of Coronahumor Tweede Golf op komst


#leefnuengeniet

10-10-2020