Communicatie blog.

Communicatie blog – BV Nederland, hondereuroklapper, jeugdzorg ziet kansen, mijlpaal in Rotterdam en Almere

Positieve boost !De gevel van het Rotterdamse Depot Boijmans Van Beuningen is sinds deze week compleet. De laatste spiegel van de 1664 spiegelpanelen is geplaatst, en daarmee is de depotgevel van het eerste publieke toegankelijke kunstdepot ter wereld een feit. In het depot komen zo’n 150.000 kunstwerken te liggen met een waarde van ca. € 8 miljard. In plaats van de kunstwerken achter gesloten deuren op te bergen, wordt het voor publiek toegankelijk gemaakt. Met de komst van het depot hebben we er in Nederland echt een wereldattractie bij. Communicatie-expert vindt het mooi dat zij heeft kunnen bijdragen aan de bouw van dit prachtige project door een spiegelpaneel te adopteren. Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal Boijmans Van Beuningen ! Jullie zijn geweldig bezig.

Almere heeft ook nog een mooi onafgebouwd kasteel waarmee we zo’n kunstje voor BV Nederland kunnen toepassen, Communicatie-expert heeft hiervoor nog wel wat ideeën.


Positiviteit en vrijwilligers gevraagd voor lol en plezier
Zo dat is weer even lekker binnen komen met mijn blog. En wat een knal entree van dit klapkabinet.
Als het gaat om minder te genieten kunnen er gelukkig wel snelle en knallende beslissing worden genomen, dit keer om mensen vuurwerkplezier proberen te ontnemen. Vanwege 385 vuurwerk gerelateerde slachtoffers – van de 2 miljoen jaarlijkse bezoeken aan de Spoedeisende hulp - mag er als klap op de vuurpijl door ruim 17 miljoen Nederlanders geen vuurwerk meer worden afgestoken met Oud en Nieuw. Kennelijk is de zorg ontzorgen de nieuwe standaard in plaats van de taak te vervullen om alle Nederlanders te ontzorgen.

Laatst twitterde Maurice de Hond dat er een bedrijf is die 600 Corona patiënten op een schip - kan en wil opvangen - inclusief het benodigde zorgpersoneel. Kwestie akkoord op het bedrag, een belletje en hup het traject kan worden opgestart. Dit zodat de Nederlandse zorg wordt ontzorgd en de reguliere zorg doorgang kan vinden. Ik zou zeggen Corona minister - Hugo de Jonge alias Hugo Schoen - neem dat besluit, DOEN !

Hoe eenvoudig wil je het hebben om een besluit met zo'n aanbod te accepteren en in gang te zetten ? Nee zo'n besluit ligt er nog niet, wel een besluit om de vliegtaks per 1 januari a.s. door te voeren. Wordt daarmee de boodschap afgegeven dat de prioriteit ligt bij belasting voor BV Nederland en niet bij het welzijn van de burger die pijn heeft en daarmee op de zorgwacht(lijst) wordt geplaatst ? Of wat te denken van de dubbele boodschap dat zorgmedewerkers € 1.000,= bonus krijgen als blijk van waardering, maar agenten € 300,= vanwege de hoge werkdruk.

Er is een keuze waar je de prioriteiten legt en is de inzet kwaliteit van leven met plezier en genot of voor het zuur en de pijn ? En daar ligt nu net het verschil… "generatie Binnenhofse zuurpruimerij, pijn het is niet anders" en "generatie wij zien in onze Toekomst liever meer lachen en genot" maakt dit verschil. Hoor ik daar een oproep voor vrijwilligers van lol en plezier?  

Ben jij ook toe aan positiviteit of zie jij het leven graag van de zonnige kant, zelfs met pijn, tegenslag, Corona of niet ? Lees dan ook eens de diverse Corona humor blogs van Communicatie-expert:
Coronahumor, lachen om Covid-19 - Coronahumor en positiviteit op Koningsdag - Coronahumor op Moederdag of Coronahumor Tweede Golf op komst. Wordt jij hier ook een beetje blijer van? Laat anderen dan ook een beetje blijer worden en informeer ze bijvoorbeeld via WhatsApp, Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram met de speciale haha-link of gewoon lekker ouderwets via mond-tot-mond over de blog van Communicatie-expert. En ... lees vooral nog even door..

Oud en Nieuw met vuurwerk in bed vieren dit jaar ?
Ok, even geen vuurwerkgenot. Dat is een honderdeuroklapper voor het welzijn van jeugd die plezier beleefd aan Oud en Nieuw. Kijk, wij volwassen kunnen ons nu - met dank aan het kabinet - met Oud en Nieuw verheugen op meer kans op vuurwerk in bed, maar ja dat zit er vanwege Corona voor de jeugd ook al niet in. Daar gelaten of ze überhaupt al actief zijn met vuurwerk in de slaapkamer, kunnen ze de kans op een goede (zoen/tong)beurt of dat gezellige feestje ook al vergeten. Dan maar eens lekker gek doen voor de jeugd en met z’n allen en een inhaal vuurwerkdag organiseren ? Weer eens wat anders dan een saaie, inhaaltoetsendag. Van de € 40 miljoen aan Belastinggeld die nu ter compensatie aan de vuurwerkhandel wordt gegeven door Sinterklaas Rutte kun je een leuk feestje geven. Gratis vuurwerk en een extra uitlaadklep, hoe gezellig klinkt dat in Coronatijden? Dat wordt voor de ware vuurwerkfans met Oud en Nieuw genieten met carbid in de woonwijk en op bijvoorbeeld 1 april aan het vuurwerk, gezellig eens dubbelop!

Gelukkig staat het ons vrij om zelf invulling te geven aan ons Oud en Nieuw : carbid, coma zuipen, ongeremde seks, een boete van € 100,= voor het afsteken van je zevenklapper, naar de buren om af te steken en/of de grens op zoeken en zelfs een mooie tekening op je strafblad. Het kan allemaal geregeld worden, de keuze is aan jou. Proost op de bovenmaatse, Binnenhofse zuurpruimerij en applaus voor jezelf. Geniet van je sociale contacten met gamen, je sport en blijf vooral grapjes maken. Humor is onbetaalbaar, heerlijk en kost onze schatkist niets !

Kansen voor de beroerde financiën in de Jeugdzorg (ook in Almere)
Zorgen bij Jeugdzorg, hoe kan het ook anders. Als ervaringsdeskundige met Jeugdzorg (Almere) – hebben wij ervaren hoe een vragenlijst - of ons kind steelt - door Jeugdzorg - JGZ Almere wordt ingezet om ons kind van de oorontstekingen af te helpen in verband met schoolverzuim. Omdat de uitkomst van deze vragenlijst altijd werk voor Jeugdzorg oplevert, is het niet zo gek dat de financiën er beroerd voorstaan. Komende donderdag staan de stijgende kosten bij Jeugdzorg in Almere op de Politieke agenda. Lekker voortvarend aanpakken om er weer eens uren met elkaar over te praten in plaats van doorpakken in dezelfde tijd. De wethouder gaf een aantal weken geleden zelf al aan niet met de botte bijl te hoeven hakken dus dat is positief. En aanpakken met pluche handenschoenen mag ook, als het maar goed wordt geregeld voor de jeugd. Ook is het toegestaan de burger meer te ontzorgen.

Wijze burgerlessen om te ontzorgen
Hoe mooi is het als je de (Jeugdzorg) financiën op orde krijgt en eenvoudig ook nog eens de kwaliteit van je dienstverlening kunt verbeteren? Als ze goed hebben opgelet en de website van Communicatie-expert hebben gelezen, dan kunnen ze zo de vinger op de zere plek leggen door zelfreflectie toe te passen. Bijvoorbeeld, hoe procedures voor Passend Onderwijs druk op Jeugdzorg leggen in verband met schoolverzuim. Of over iets praktisch, het aanhouden van grote financiële reserves - uw en mijn belastinggeld - op advies van de accountant wat door de negatieve rente van de ECB ten koste gaat van het leveren van zorg aan de jeugd zelf. Of de inzet van teveel mensen op één case, zonder dat het iets oplevert en enkel de Belastingbetaler geld kost. Het inzicht van ons gezin - en van Communicatie-expert - ligt al bij de directeur van JGZ Almere (zie eerdere blog over JGZ Almere) , Passend Onderwijs, diverse Gemeentelijke Almeerse ambtenaren, het Ministerie en nog een paar goedbetaalde professionals die kansen onbenut laten om de jeugd beter te helpen. Maar ook om de burger minder belasting te laten betalen en daarmee tevens de burger te ontzorgen. Win-win zou je zo zeggen, dus eigenlijk niet lullen maar poetsen.. Jeugdzorg heeft gewoon een grondige schoonmaakbeurt - inclusief een financiële zorgdokter - nodig. Dat staat als een paal boven water. Over palen gesproken…..


Paalmediator voor de buurman zijn paal
Mooi nieuws vanuit de Gemeente Almere. Er is een mediator aangesteld, die ondersteunt bij een ondemocratische, geplaatste paal bij een Almeerse flat. Wat maakt de paal bijzonder? Het is de paal van de buurman, en zijn paal staat in de weg in geval van noodzaak bij hulpdiensten. Zoals begin dit jaar, toen mijn vader (88) doodziek met hoge koorts en een dubbele longontsteking van de ambulance brancard moest komen, omdat de ambulance niet tot aan de deur kon komen vanwege de buurman zijn paal. Meerdere flatbewoners maken zich zorgen in geval van brand of bij andere noodsituaties. Dat de wens er ligt dat die paal weer te verwijderen is dus begrijpelijk en logisch. Maar ja met een buurman die nogal al fier op zijn paal is, is het toch wel een dingetje.


Puntje bij paaltje

Maar ook bureaucratisch ligt de paal van de buurman nogal gevoelig. Dus na 6 Gemeente ambtenaren en een paalbezichtiging van de buurman, is er nu een heuse mediator bij de paal betrokken. Kijk dat is pas de burger ontzorgen, niet waar? In plaats van een daadkrachtige ambtenaar die besluit om de paal weg te halen – gewoon terug brengen in de oude staat, geen paal – zijn er ook prima andere toepassingen te bedenken voor de buurman zijn paal. Zoals hergebruiken als danspaal voor de buurvrouw, als totempaal of als pispaal ?


Zit paal als mijlpaal

Of misschien zelfs wel als zit paal voor de Almeerse burgemeester? Ik las namelijk dat hij een ambtswens heeft, om nog 6 jaar als burgermeester van Almere te blijven zitten. Als voorzitter van de Veiligheidsregio Flevoland, maakt hij ongetwijfeld een goede beurt als hij instemt met hergebruik van de buurman zijn paal als "zijn" zit paal. Het verlossende telefoontje van de paalmediator brengt duidelijkheid. Als puntje bij paaltje komt en de paal blijft inderdaad staan, nou dan kan de brandweer in geval van nood hem altijd nog omver rijden. Franc, cursusje ondersteunen van je ambtenaren bij Communicatie-expert - Masterclass - een idee? Hoe ga je met de paal van de buurman om en hoewel een dergelijke beslissing nemen? Maken we van de buurman zijn paal toch gewoon wel een (veilige) mijlpaal… Communicatie maakt het positieve verschil !

#leefnuengeniet

14-11-2020

Communicatie blog – BV Nederland, hondereuroklapper, jeugdzorg ziet kansen, mijlpaal in Rotterdam en Almere

Positieve boost !De gevel van het Rotterdamse Depot Boijmans Van Beuningen is sinds deze week compleet. De laatste spiegel van de 1664 spiegelpanelen is geplaatst, en daarmee is de depotgevel van het eerste publieke toegankelijke kunstdepot ter wereld een feit. In het depot komen zo’n 150.000 kunstwerken te liggen met een waarde van ca. € 8 miljard. In plaats van de kunstwerken achter gesloten deuren op te bergen, wordt het voor publiek toegankelijk gemaakt. Met de komst van het depot hebben we er in Nederland echt een wereldattractie bij. Communicatie-expert vindt het mooi dat zij heeft kunnen bijdragen aan de bouw van dit prachtige project door een spiegelpaneel te adopteren. Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal Boijmans Van Beuningen ! Jullie zijn geweldig bezig.

Almere heeft ook nog een mooi onafgebouwd kasteel waarmee we zo’n kunstje voor BV Nederland kunnen toepassen, Communicatie-expert heeft hiervoor nog wel wat ideeën.


Positiviteit en vrijwilligers gevraagd voor lol en plezier
Zo dat is weer even lekker binnen komen met mijn blog. En wat een knal entree van dit klapkabinet.
Als het gaat om minder te genieten kunnen er gelukkig wel snelle en knallende beslissing worden genomen, dit keer om mensen vuurwerkplezier proberen te ontnemen. Vanwege 385 vuurwerk gerelateerde slachtoffers – van de 2 miljoen jaarlijkse bezoeken aan de Spoedeisende hulp - mag er als klap op de vuurpijl door ruim 17 miljoen Nederlanders geen vuurwerk meer worden afgestoken met Oud en Nieuw. Kennelijk is de zorg ontzorgen de nieuwe standaard in plaats van de taak te vervullen om alle Nederlanders te ontzorgen.

Laatst twitterde Maurice de Hond dat er een bedrijf is die 600 Corona patiënten op een schip - kan en wil opvangen - inclusief het benodigde zorgpersoneel. Kwestie akkoord op het bedrag, een belletje en hup het traject kan worden opgestart. Dit zodat de Nederlandse zorg wordt ontzorgd en de reguliere zorg doorgang kan vinden. Ik zou zeggen Corona minister - Hugo de Jonge alias Hugo Schoen - neem dat besluit, DOEN !

Hoe eenvoudig wil je het hebben om een besluit met zo'n aanbod te accepteren en in gang te zetten ? Nee zo'n besluit ligt er nog niet, wel een besluit om de vliegtaks per 1 januari a.s. door te voeren. Wordt daarmee de boodschap afgegeven dat de prioriteit ligt bij belasting voor BV Nederland en niet bij het welzijn van de burger die pijn heeft en daarmee op de zorgwacht(lijst) wordt geplaatst ? Of wat te denken van de dubbele boodschap dat zorgmedewerkers € 1.000,= bonus krijgen als blijk van waardering, maar agenten € 300,= vanwege de hoge werkdruk.

Er is een keuze waar je de prioriteiten legt en is de inzet kwaliteit van leven met plezier en genot of voor het zuur en de pijn ? En daar ligt nu net het verschil… "generatie Binnenhofse zuurpruimerij, pijn het is niet anders" en "generatie wij zien in onze Toekomst liever meer lachen en genot" maakt dit verschil. Hoor ik daar een oproep voor vrijwilligers van lol en plezier?  

Ben jij ook toe aan positiviteit of zie jij het leven graag van de zonnige kant, zelfs met pijn, tegenslag, Corona of niet ? Lees dan ook eens de diverse Corona humor blogs van Communicatie-expert:
Coronahumor, lachen om Covid-19 - Coronahumor en positiviteit op Koningsdag - Coronahumor op Moederdag of Coronahumor Tweede Golf op komst. Wordt jij hier ook een beetje blijer van? Laat anderen dan ook een beetje blijer worden en informeer ze bijvoorbeeld via WhatsApp, Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram met de speciale haha-link of gewoon lekker ouderwets via mond-tot-mond over de blog van Communicatie-expert. En ... lees vooral nog even door..

Oud en Nieuw met vuurwerk in bed vieren dit jaar ?
Ok, even geen vuurwerkgenot. Dat is een honderdeuroklapper voor het welzijn van jeugd die plezier beleefd aan Oud en Nieuw. Kijk, wij volwassen kunnen ons nu - met dank aan het kabinet - met Oud en Nieuw verheugen op meer kans op vuurwerk in bed, maar ja dat zit er vanwege Corona voor de jeugd ook al niet in. Daar gelaten of ze überhaupt al actief zijn met vuurwerk in de slaapkamer, kunnen ze de kans op een goede (zoen/tong)beurt of dat gezellige feestje ook al vergeten. Dan maar eens lekker gek doen voor de jeugd en met z’n allen en een inhaal vuurwerkdag organiseren ? Weer eens wat anders dan een saaie, inhaaltoetsendag. Van de € 40 miljoen aan Belastinggeld die nu ter compensatie aan de vuurwerkhandel wordt gegeven door Sinterklaas Rutte kun je een leuk feestje geven. Gratis vuurwerk en een extra uitlaadklep, hoe gezellig klinkt dat in Coronatijden? Dat wordt voor de ware vuurwerkfans met Oud en Nieuw genieten met carbid in de woonwijk en op bijvoorbeeld 1 april aan het vuurwerk, gezellig eens dubbelop!

Gelukkig staat het ons vrij om zelf invulling te geven aan ons Oud en Nieuw : carbid, coma zuipen, ongeremde seks, een boete van € 100,= voor het afsteken van je zevenklapper, naar de buren om af te steken en/of de grens op zoeken en zelfs een mooie tekening op je strafblad. Het kan allemaal geregeld worden, de keuze is aan jou. Proost op de bovenmaatse, Binnenhofse zuurpruimerij en applaus voor jezelf. Geniet van je sociale contacten met gamen, je sport en blijf vooral grapjes maken. Humor is onbetaalbaar, heerlijk en kost onze schatkist niets !

Kansen voor de beroerde financiën in de Jeugdzorg (ook in Almere)
Zorgen bij Jeugdzorg, hoe kan het ook anders. Als ervaringsdeskundige met Jeugdzorg (Almere) – hebben wij ervaren hoe een vragenlijst - of ons kind steelt - door Jeugdzorg - JGZ Almere wordt ingezet om ons kind van de oorontstekingen af te helpen in verband met schoolverzuim. Omdat de uitkomst van deze vragenlijst altijd werk voor Jeugdzorg oplevert, is het niet zo gek dat de financiën er beroerd voorstaan. Komende donderdag staan de stijgende kosten bij Jeugdzorg in Almere op de Politieke agenda. Lekker voortvarend aanpakken om er weer eens uren met elkaar over te praten in plaats van doorpakken in dezelfde tijd. De wethouder gaf een aantal weken geleden zelf al aan niet met de botte bijl te hoeven hakken dus dat is positief. En aanpakken met pluche handenschoenen mag ook, als het maar goed wordt geregeld voor de jeugd. Ook is het toegestaan de burger meer te ontzorgen.

Wijze burgerlessen om te ontzorgen
Hoe mooi is het als je de (Jeugdzorg) financiën op orde krijgt en eenvoudig ook nog eens de kwaliteit van je dienstverlening kunt verbeteren? Als ze goed hebben opgelet en de website van Communicatie-expert hebben gelezen, dan kunnen ze zo de vinger op de zere plek leggen door zelfreflectie toe te passen. Bijvoorbeeld, hoe procedures voor Passend Onderwijs druk op Jeugdzorg leggen in verband met schoolverzuim. Of over iets praktisch, het aanhouden van grote financiële reserves - uw en mijn belastinggeld - op advies van de accountant wat door de negatieve rente van de ECB ten koste gaat van het leveren van zorg aan de jeugd zelf. Of de inzet van teveel mensen op één case, zonder dat het iets oplevert en enkel de Belastingbetaler geld kost. Het inzicht van ons gezin - en van Communicatie-expert - ligt al bij de directeur van JGZ Almere (zie eerdere blog over JGZ Almere) , Passend Onderwijs, diverse Gemeentelijke Almeerse ambtenaren, het Ministerie en nog een paar goedbetaalde professionals die kansen onbenut laten om de jeugd beter te helpen. Maar ook om de burger minder belasting te laten betalen en daarmee tevens de burger te ontzorgen. Win-win zou je zo zeggen, dus eigenlijk niet lullen maar poetsen.. Jeugdzorg heeft gewoon een grondige schoonmaakbeurt - inclusief een financiële zorgdokter - nodig. Dat staat als een paal boven water. Over palen gesproken…..


Paalmediator voor de buurman zijn paal
Mooi nieuws vanuit de Gemeente Almere. Er is een mediator aangesteld, die ondersteunt bij een ondemocratische, geplaatste paal bij een Almeerse flat. Wat maakt de paal bijzonder? Het is de paal van de buurman, en zijn paal staat in de weg in geval van noodzaak bij hulpdiensten. Zoals begin dit jaar, toen mijn vader (88) doodziek met hoge koorts en een dubbele longontsteking van de ambulance brancard moest komen, omdat de ambulance niet tot aan de deur kon komen vanwege de buurman zijn paal. Meerdere flatbewoners maken zich zorgen in geval van brand of bij andere noodsituaties. Dat de wens er ligt dat die paal weer te verwijderen is dus begrijpelijk en logisch. Maar ja met een buurman die nogal al fier op zijn paal is, is het toch wel een dingetje.


Puntje bij paaltje

Maar ook bureaucratisch ligt de paal van de buurman nogal gevoelig. Dus na 6 Gemeente ambtenaren en een paalbezichtiging van de buurman, is er nu een heuse mediator bij de paal betrokken. Kijk dat is pas de burger ontzorgen, niet waar? In plaats van een daadkrachtige ambtenaar die besluit om de paal weg te halen – gewoon terug brengen in de oude staat, geen paal – zijn er ook prima andere toepassingen te bedenken voor de buurman zijn paal. Zoals hergebruiken als danspaal voor de buurvrouw, als totempaal of als pispaal ?


Zit paal als mijlpaal

Of misschien zelfs wel als zit paal voor de Almeerse burgemeester? Ik las namelijk dat hij een ambtswens heeft, om nog 6 jaar als burgermeester van Almere te blijven zitten. Als voorzitter van de Veiligheidsregio Flevoland, maakt hij ongetwijfeld een goede beurt als hij instemt met hergebruik van de buurman zijn paal als "zijn" zit paal. Het verlossende telefoontje van de paalmediator brengt duidelijkheid. Als puntje bij paaltje komt en de paal blijft inderdaad staan, nou dan kan de brandweer in geval van nood hem altijd nog omver rijden. Franc, cursusje ondersteunen van je ambtenaren bij Communicatie-expert - Masterclass - een idee? Hoe ga je met de paal van de buurman om en hoewel een dergelijke beslissing nemen? Maken we van de buurman zijn paal toch gewoon wel een (veilige) mijlpaal… Communicatie maakt het positieve verschil !

#leefnuengeniet

14-11-2020