Communicatie blog.

Communicatie blog – BV Nederland, 90, Haagse geldvissers, Minister van andere visvijvers en verantwoordelijkheid nemen blog

Hallo Communicatie Blog lezer,

Wat fijn dat u er bent … en gefeliciteerd ! Gefeliciteerd ? Ja met mijn vader. De lieverd mocht vorige week de 90 jaar aantikken. 90 ! Een meer dan bijzonder moment, en wat kun je zo’n moment dan koesteren dat hij er nog is. Hij zegt niets voor niets altijd: geniet, je bent langer oud dan jong. Alleen al die wijsheid… tel daarbij op zijn enorme gunfactor dat het anderen goed gaat en voilà mijn pa ten voeten uit. En met zijn 90 heeft ie nog altijd zijn rossige haar. Ja, zelfs deze 50-er heeft meer grijze haren, haha.

Elkaar helpen

En wat heeft Almere toch een hoop lieve en zorgzame mensen. Mijn vader heeft besloten af te zien om auto te blijven rijden en is daardoor minder mobiel. Prachtig om te zien hoeveel mensen hem ondersteunen en helpen bij zijn mobiliteit. Geweldig dat mensen dit onderling met elkaar regelen. Mooie daarvan ? Er hoeven geen bureaucratische procedures te worden opgestart, gewoon hup actie met elkaar en niemand roept om "meer geld". Elkaar vrijwillig helpen met de vrijheid dit voor elkaar te kunnen doen. Gewoon omdat het kan in Almere. Ja, wij Nederlanders zijn goud waard. Vanaf deze communicatie blog, iedereen die mijn ouders ondersteunen, hartelijk bedankt en geweldig dat jullie dit doen.


Positieve discriminatie

Waar het Onderwijs en de maatschappij de 'pikorde' bepaalt tussen hoger en lager opgeleid zijn, en er een duidelijke vertaalslag in salariswaardering wordt gemaakt maakt, vist onze Belastingdienst niet graag achter het net. Uw geld stinkt niet. Het maakt dan ook niet uit of u hoog of laagopgeleid bent, u wordt er niet van uitgesloten. Daarmee is het zeker inclusief te noemen. Het is laagdrempelig, ongeacht uw achtergrond, u mag zelfs crimineel zijn. De Belastingdienst is zeker ook coulant, want u hoeft niet eens over een goed geheugen te beschikken. Als u niet betaalt wordt u er vanzelf aan herinnert, en dat is zo'n beetje het enige dat bij de Haagse geldvissers wél automatisch en vlot gaat, haha.

U ontvangt ter herinnering zelfs blauwe enveloppen uit naam van de Koning. Toch bijzonder dat hij persoonlijk zich conformeert aan een dienst, waardoor hij zelf gediscrimineerd wordt en niet mee mag doen. Maar goed, hij is dan ook de enige met blauw bloed, haha. Welk land kan het zeggen, een dienst die zich schuldig maakt aan Institutioneel Racisme én die positieve discriminatie in aanslagen toepast. Iedereen = gelijk ? Nee.

De Haagse geldvissers

Tijden veranderen. Zoals de wens van onze ‘Overheid’ om haar burgers levenslang te laten leren. Er is een STAP budget bepaalt van € 1.000,= leergeld per inwoner per jaar en dit budget is gemaximeerd. OP=OP en dat is positief. Voor Nederlanders zelf geldt dus een geldlimiet. En voor wie wil leren dus een extra stimulans. Dan wordt Belasting betalen wel leuk, want je krijgt er iets voor terug. Win-win. We kunnen het als land dus wel voor onze eigen inwoners. Maar dit werkt natuurlijk andersom ook zo. Hoeveel mensen passen nog in 'Aquarium Nederland', wat mag het kosten en welk budget is gemaximeerd aan Belastingafdracht per inwoner ? Hoeveel eigen leefgeld  is er gegund aan inwoners van Nederland door de Haagse geldvissers ? Je kunt nu eenmaal niet in dezelfde visvijver blijven vissen om de Hofvijver te financieren, want er komt een moment, dan vis je achter het net. Onze vis wordt nu duur betaald.

Het wordt steeds belangijker een ander visje uit te gooien. En hoewel High Tech Campus Eindhoven boordevol super intelligente mensen bezig zijn allemaal mooie dingen uit te vinden, is in mijn optiek een nieuwe visvijvertechniek ontwikkelen ook niet verkeerd. Of zij over de juiste hengeltechniek beschikken is dan nog maar de vraag. Ik dicht die eerder toe uit de Vissershoek haha. Hiervoor zijn praktische mensen nodig, u weet wel, die het minst verdienen maar die brood nodig zijn voor de basisbehoeften van een land zoals bijdragen aan de voedselketen en woningbouw.

Innovatief gehengel

Het ouderwetse gehengel vraagt meer innovatie, en het dient zeker het belang van Nederland en haar inwoners. Ik zie daar een dikke win-win. Gewoon innovatiever hengelen. Want hoezo financieren we met elkaar een Minister van Armoedebeleid, terwijl een “Minister van andere visvijvers” iedere Nederlander bediend ? Kwestie van slim hengelen om een andere vis aan de haak te slaan, haha. Extra voordeel, kan die Minister van Armoedebeleid gelijk inpakken. Want doel van zo'n Ministerpost is natuurlijk dat je die als land niet nodig hebt niet waar ?

Minister van andere visvijvers (VAV)

Ik ben dus voor een “Minister van andere visvijvers” – een VAV Minister - die uitsluitend handelt in het belang van de Nederlandse Belastingbetaler, haar opdrachtgevers. Een die de Haagse visvijver hengelsport zo beheerst dat er bij Ministeries en Overheidsinstanties wordt ingegrepen en de in efficiency eruit wordt gehaald. Deze VAV-er zet in op innovatie, vist naar ander geld dan bij de eigen burger en stuurt op recht doen met een ander verdienmodel bijvoorbeeld met geluk als uitgangspunt. Een VAV-er kijkt verder in de zee. Gewoon, om de rekeningen van BV Nederland te betalen. Als burger mag u van de Haagse geldvissers innovatie en zelfredzaamheid verwachten. Zelf de broek ophouden in plaats van bij burgers steeds maar de broekriem aanhalen. Ben trouwens liefhebber van jurkjes, en ben zeker niet het type dat je aan de riem legt of makkelijk aan een haak slaat, haha.

Ja, wat mij betreft wordt het tijd dat BV Nederland uit de eigen comfortzone stapt om altijd maar in de zelfde vijver te blijven vissen. Gewoon omdat het kan, in het belang van het welzijn van mensen.


Verantwoordelijkheid nemen

De Haagse vissers nemen liefst geen verantwoordelijkheid. Zoals u weet, dat ligt nogal complex, is ingewikkeld en moet het zorgvuldig gebeuren. En begrijpelijk. Echter als burger wil je bij een probleem direct geholpen worden. Geen verwijsloketten aflopen die alleen maar tijd kosten en niets opleveren, maar ondersteuning en direct actie. Geld is namelijk niet gratis, als je geld accepteert hoort daar een verantwoordelijkheid bij. Die plicht ligt er, daar is niets vrijblijvends aan.

Wie droomt van een mooi vrijstaand huis neemt zelf de verantwoordelijkheid hoe deze wens of droom wordt bekostigd. Ook als u een visvijver in de tuin wilt. Dan kunt u niet naar uw buurvrouw stappen en zeggen, geef mij geld want ik wil liever helemaal geen buurvrouw toch ? En ook kunt u bij de notaris van dat vrijstaande huis niet zeggen, hartelijk bedankt voor het huis, stuurt u de factuur maar naar de Haagse geldvissers. Realiteit ? Zo werkt het niet. U neemt verantwoordelijkheid om wat u wilt zelf te betalen.

Entreegeld voor toegang tot Nederland

Mooi voorbeeld is de EU. Die heeft een klimaatlijstje en een vluchtelingen lijstje en hengelt voor die droom in de landen geldvisvijver, u en ik. Nederland fungeert daarbij nu als de buurvrouw, maar dan als buurvrouw die vrijwillig rekeningen betaalt voor het vrijstaande huis. Maar laten we wel wezen, dromen kosten geld. En als inwoner van Nederland laat ik mij niet vangen voor de visjes die worden uitgezet door het fuik van de EU. Prima om aan het wensenlijstje tegemoet te komen, maar in welke wet staat dat Nederland vluchtelingen gratis moet opnemen of dat u en ik daarvoor moeten betalen ? En waar komt de aanname vandaan dat een vluchteling geen geld heeft ? Gewoon geldvissen bij het land van herkomst. Of entreegeld voor toegang tot Nederland vragen om het woonrecht te borgen. Kortom, stellen van simpele voorwaarden die je als (Neder)land kunt stellen. In het belang van de economie van je eigen land en het welzijn van je inwoners. Wedden dat de economie floreert en veel problemen daarmee zijn opgelost? Gewoon een duidelijke grens trekken. Budgetteren is ook vaker nee zeggen. Op = op en vol = vol. Er zijn genoeg andere vissen in de zee, want vis Nederland begint eerderte lijken op een zinkend schip... blub blub blub.

Dus kom maar door met die VAV-er. Gewoon omdat het kan en direct bijdraagt aan het welzijn en de levensvreugde van de bevolking. Want wie wil er niet Nederland mooier maken ? Communicatie maakt het positieve verschil !

Deze week een leuke afsluiter van deze communicatie blog ...

Een transportbedrijf met de reclame slogan "Bij ons past het met gemak"

Bron Twitter en een schoolvoorbeeld van humor volle en positieve communicatie. Communicatie blog van Communicatie-expert.  Communicatie maakt het positieve verschil.


Ik wens je een fijne week, geniet ervan en laat je vooral 'vangen' voor een lekkere lachbui.

Liefs vanuit Almere,

Diana Stroeven
#leefnuengeniet

Auteur boek Schoolveteraan

28-05-2022

Communicatie blog – BV Nederland, 90, Haagse geldvissers, Minister van andere visvijvers en verantwoordelijkheid nemen blog

Hallo Communicatie Blog lezer,

Wat fijn dat u er bent … en gefeliciteerd ! Gefeliciteerd ? Ja met mijn vader. De lieverd mocht vorige week de 90 jaar aantikken. 90 ! Een meer dan bijzonder moment, en wat kun je zo’n moment dan koesteren dat hij er nog is. Hij zegt niets voor niets altijd: geniet, je bent langer oud dan jong. Alleen al die wijsheid… tel daarbij op zijn enorme gunfactor dat het anderen goed gaat en voilà mijn pa ten voeten uit. En met zijn 90 heeft ie nog altijd zijn rossige haar. Ja, zelfs deze 50-er heeft meer grijze haren, haha.

Elkaar helpen

En wat heeft Almere toch een hoop lieve en zorgzame mensen. Mijn vader heeft besloten af te zien om auto te blijven rijden en is daardoor minder mobiel. Prachtig om te zien hoeveel mensen hem ondersteunen en helpen bij zijn mobiliteit. Geweldig dat mensen dit onderling met elkaar regelen. Mooie daarvan ? Er hoeven geen bureaucratische procedures te worden opgestart, gewoon hup actie met elkaar en niemand roept om "meer geld". Elkaar vrijwillig helpen met de vrijheid dit voor elkaar te kunnen doen. Gewoon omdat het kan in Almere. Ja, wij Nederlanders zijn goud waard. Vanaf deze communicatie blog, iedereen die mijn ouders ondersteunen, hartelijk bedankt en geweldig dat jullie dit doen.


Positieve discriminatie

Waar het Onderwijs en de maatschappij de 'pikorde' bepaalt tussen hoger en lager opgeleid zijn, en er een duidelijke vertaalslag in salariswaardering wordt gemaakt maakt, vist onze Belastingdienst niet graag achter het net. Uw geld stinkt niet. Het maakt dan ook niet uit of u hoog of laagopgeleid bent, u wordt er niet van uitgesloten. Daarmee is het zeker inclusief te noemen. Het is laagdrempelig, ongeacht uw achtergrond, u mag zelfs crimineel zijn. De Belastingdienst is zeker ook coulant, want u hoeft niet eens over een goed geheugen te beschikken. Als u niet betaalt wordt u er vanzelf aan herinnert, en dat is zo'n beetje het enige dat bij de Haagse geldvissers wél automatisch en vlot gaat, haha.

U ontvangt ter herinnering zelfs blauwe enveloppen uit naam van de Koning. Toch bijzonder dat hij persoonlijk zich conformeert aan een dienst, waardoor hij zelf gediscrimineerd wordt en niet mee mag doen. Maar goed, hij is dan ook de enige met blauw bloed, haha. Welk land kan het zeggen, een dienst die zich schuldig maakt aan Institutioneel Racisme én die positieve discriminatie in aanslagen toepast. Iedereen = gelijk ? Nee.

De Haagse geldvissers

Tijden veranderen. Zoals de wens van onze ‘Overheid’ om haar burgers levenslang te laten leren. Er is een STAP budget bepaalt van € 1.000,= leergeld per inwoner per jaar en dit budget is gemaximeerd. OP=OP en dat is positief. Voor Nederlanders zelf geldt dus een geldlimiet. En voor wie wil leren dus een extra stimulans. Dan wordt Belasting betalen wel leuk, want je krijgt er iets voor terug. Win-win. We kunnen het als land dus wel voor onze eigen inwoners. Maar dit werkt natuurlijk andersom ook zo. Hoeveel mensen passen nog in 'Aquarium Nederland', wat mag het kosten en welk budget is gemaximeerd aan Belastingafdracht per inwoner ? Hoeveel eigen leefgeld  is er gegund aan inwoners van Nederland door de Haagse geldvissers ? Je kunt nu eenmaal niet in dezelfde visvijver blijven vissen om de Hofvijver te financieren, want er komt een moment, dan vis je achter het net. Onze vis wordt nu duur betaald.

Het wordt steeds belangijker een ander visje uit te gooien. En hoewel High Tech Campus Eindhoven boordevol super intelligente mensen bezig zijn allemaal mooie dingen uit te vinden, is in mijn optiek een nieuwe visvijvertechniek ontwikkelen ook niet verkeerd. Of zij over de juiste hengeltechniek beschikken is dan nog maar de vraag. Ik dicht die eerder toe uit de Vissershoek haha. Hiervoor zijn praktische mensen nodig, u weet wel, die het minst verdienen maar die brood nodig zijn voor de basisbehoeften van een land zoals bijdragen aan de voedselketen en woningbouw.

Innovatief gehengel

Het ouderwetse gehengel vraagt meer innovatie, en het dient zeker het belang van Nederland en haar inwoners. Ik zie daar een dikke win-win. Gewoon innovatiever hengelen. Want hoezo financieren we met elkaar een Minister van Armoedebeleid, terwijl een “Minister van andere visvijvers” iedere Nederlander bediend ? Kwestie van slim hengelen om een andere vis aan de haak te slaan, haha. Extra voordeel, kan die Minister van Armoedebeleid gelijk inpakken. Want doel van zo'n Ministerpost is natuurlijk dat je die als land niet nodig hebt niet waar ?

Minister van andere visvijvers (VAV)

Ik ben dus voor een “Minister van andere visvijvers” – een VAV Minister - die uitsluitend handelt in het belang van de Nederlandse Belastingbetaler, haar opdrachtgevers. Een die de Haagse visvijver hengelsport zo beheerst dat er bij Ministeries en Overheidsinstanties wordt ingegrepen en de in efficiency eruit wordt gehaald. Deze VAV-er zet in op innovatie, vist naar ander geld dan bij de eigen burger en stuurt op recht doen met een ander verdienmodel bijvoorbeeld met geluk als uitgangspunt. Een VAV-er kijkt verder in de zee. Gewoon, om de rekeningen van BV Nederland te betalen. Als burger mag u van de Haagse geldvissers innovatie en zelfredzaamheid verwachten. Zelf de broek ophouden in plaats van bij burgers steeds maar de broekriem aanhalen. Ben trouwens liefhebber van jurkjes, en ben zeker niet het type dat je aan de riem legt of makkelijk aan een haak slaat, haha.

Ja, wat mij betreft wordt het tijd dat BV Nederland uit de eigen comfortzone stapt om altijd maar in de zelfde vijver te blijven vissen. Gewoon omdat het kan, in het belang van het welzijn van mensen.


Verantwoordelijkheid nemen

De Haagse vissers nemen liefst geen verantwoordelijkheid. Zoals u weet, dat ligt nogal complex, is ingewikkeld en moet het zorgvuldig gebeuren. En begrijpelijk. Echter als burger wil je bij een probleem direct geholpen worden. Geen verwijsloketten aflopen die alleen maar tijd kosten en niets opleveren, maar ondersteuning en direct actie. Geld is namelijk niet gratis, als je geld accepteert hoort daar een verantwoordelijkheid bij. Die plicht ligt er, daar is niets vrijblijvends aan.

Wie droomt van een mooi vrijstaand huis neemt zelf de verantwoordelijkheid hoe deze wens of droom wordt bekostigd. Ook als u een visvijver in de tuin wilt. Dan kunt u niet naar uw buurvrouw stappen en zeggen, geef mij geld want ik wil liever helemaal geen buurvrouw toch ? En ook kunt u bij de notaris van dat vrijstaande huis niet zeggen, hartelijk bedankt voor het huis, stuurt u de factuur maar naar de Haagse geldvissers. Realiteit ? Zo werkt het niet. U neemt verantwoordelijkheid om wat u wilt zelf te betalen.

Entreegeld voor toegang tot Nederland

Mooi voorbeeld is de EU. Die heeft een klimaatlijstje en een vluchtelingen lijstje en hengelt voor die droom in de landen geldvisvijver, u en ik. Nederland fungeert daarbij nu als de buurvrouw, maar dan als buurvrouw die vrijwillig rekeningen betaalt voor het vrijstaande huis. Maar laten we wel wezen, dromen kosten geld. En als inwoner van Nederland laat ik mij niet vangen voor de visjes die worden uitgezet door het fuik van de EU. Prima om aan het wensenlijstje tegemoet te komen, maar in welke wet staat dat Nederland vluchtelingen gratis moet opnemen of dat u en ik daarvoor moeten betalen ? En waar komt de aanname vandaan dat een vluchteling geen geld heeft ? Gewoon geldvissen bij het land van herkomst. Of entreegeld voor toegang tot Nederland vragen om het woonrecht te borgen. Kortom, stellen van simpele voorwaarden die je als (Neder)land kunt stellen. In het belang van de economie van je eigen land en het welzijn van je inwoners. Wedden dat de economie floreert en veel problemen daarmee zijn opgelost? Gewoon een duidelijke grens trekken. Budgetteren is ook vaker nee zeggen. Op = op en vol = vol. Er zijn genoeg andere vissen in de zee, want vis Nederland begint eerderte lijken op een zinkend schip... blub blub blub.

Dus kom maar door met die VAV-er. Gewoon omdat het kan en direct bijdraagt aan het welzijn en de levensvreugde van de bevolking. Want wie wil er niet Nederland mooier maken ? Communicatie maakt het positieve verschil !

Deze week een leuke afsluiter van deze communicatie blog ...

Een transportbedrijf met de reclame slogan "Bij ons past het met gemak"

Bron Twitter en een schoolvoorbeeld van humor volle en positieve communicatie. Communicatie blog van Communicatie-expert.  Communicatie maakt het positieve verschil.


Ik wens je een fijne week, geniet ervan en laat je vooral 'vangen' voor een lekkere lachbui.

Liefs vanuit Almere,

Diana Stroeven
#leefnuengeniet

Auteur boek Schoolveteraan

28-05-2022